Med etableringen af en teatertalentskole ønsker Randers EgnsTeater at imødekomme de mange unge, som seriøst og engageret ønsker at afprøve deres talent i forhold til skuespillerhåndværket og scenekunstfaget generelt i et professionelt teatermiljø. Talentskolen har som formål at udvikle unge skuespiltalenter og bl.a. give dem professionelle redskaber til, at de kan søge ind på statens scenekunstuddannelser. Den drives som selvstændig enhed under Randers EgnsTeater.

 

Tre linjer:

Skuespiller talentlinje

På Skuespiller Talentlinjen har 10 unge mennesker med et særligt skuespillertalent en enestående mulighed for at udvikle deres talent.

Forløbet varer otte måneder, hvor eleverne modtager undervisning i alle skuespillets facetter af professionelle undervisere. Samtidig får de set en masse teater. Forløbet og afsluttes med opførelsen af en forestilling i professionelle rammer. Forløbet er ideelt sat sammen, hvis man senere skulle ønske at søge optagelse på en af statens Skuespillerskoler.

Årgang 2019/2020 er fundet. Men der kommer en ny optagelsesrunde i foråret 2020. Hold øje med hjemmesiden.

LÆS MERE!

Skuespiller Grundforløb

På Randers EgnsTeaters Skuespiller Grundforløb har du mulighed for at prøve dit skuespillertalent af i en professionel ramme.

Måske har du aldrig spillet teater før, men har en stærk lyst til at prøve kræfter med at stå scenen. Måske har du tidligere spillet med i forestillinger eller deltaget i teater undervisning i skolen, på højskole eller andre steder.

På Skuespiller Grundforløbet vil du blive undervist i skuespillerens grundlæggende værktøjer. Der vil blive arbejdet seriøst og ambitiøst, for at hver enkelt elev får prøvet mange sider af skuespillerfagligheden af. Forløbet starter med skuespiller grundtræning med blandt andet karakterarbejde og improvisation. Efter jul er der opstart på holdets afgangsforestilling, som vil blive produceret i det professionelle teaters ramme. Forestillingen bliver instrueret af holdets lærer og præsenteres i en af teatrets store sale.

Skuespiller Grundforløb årgang 2019/2020 er fundet. Men der kommer en ny optagelsesrunde i foråret 2020.

Dramatikerforløb

Gennem et antal spændende workshop-dage i foråret 2020 præsenteres eleverne for den dramatiske kunstforms grundelementer og får samtidig konkrete redskaber til at arbejde med skriveprocesser og skriveteknikker.

Undervisningen foregår i tæt samarbejde med Randers EgnsTeaters professionelle scene og Talentskolens skuespillerlinjer. På dramatiker-forløbet kommer du til at arbejde intensivt med tekstudvikling, feedback, læsning og skrivning.

Dramatik skal høres og ses, ikke pakkes væk. En del af workshopdagene arrangeres derfor i samarbejde med Skuespillerlinjen. Hele forløbet afsluttes med en offentlig præsentation – kaldet reading – af dramatikerelevernes tekster.

Der vil løbende blive informeret om kommende workshops. Hold øje her på hjemmesiden.

Undervisere

Undervisningen foretages af professionelle skuespillere, instruktører og dramatikere. Talentskolens leder er Tine Eibye, der også er producent på Randers EgnsTeater.

SE ALLE UNDERVISERE

Talentskolen er bygget med hjælp fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc Kinney Møllers Fond til almene Formaal, der har doneret 7,9 millioner kroner til etablering af en ny talentskole for unge teatertalenter i Randers.