Drømmen om Amerika

08/01/2018

Fra 1860 og frem til århundredeskiftet emigrerede ca. 300.000 danskere til Amerika.

En dag begyndte der at dukke breve op fra Amerika.  Fra folk der allerede havde prøvet lykken derovre. Det forjættede  land. Landet der flød med mælk og honning. Stedet hvor man var sin egen herre, og hvor der var plads til alle. Det lå bare der og ventede. Men er det nu så nemt at tage så stort et skridt?

I Drømmen om Amerika fortæller vi med varme og humor historien om en lille familie, der tog den store beslutning. Om deres håb og frygt for fremtiden. Et nyt land, et nyt sprog en ny kultur. Drømmen om Amerika bygger på virkelige historier om mennesker, der valgte at forfølge drømmen om et bedre liv.

Manuskriptforfatter Andreas Garfield:

”For mig fortæller DRØMMEN OM AMERIKA en vigtig historie fra fortiden – en historie der minder os om, at mennesker til alle tider har været trængte og søgt lykken eller overlevelse andre steder i verden. Uanset hvor forskellige vi er, har vi det til fælles, at vi ønsker at skabe os det bedst mulige liv, og vi er villige til at gøre alt for at sikre vores børns fremtid.

Udover at fortælle en medrivende historie – sjov, spændende og rørende – har målsætningen med DRØMMEN OM AMERIKA været at vise, at for ikke længe siden stod vi herhjemme i samme situation, som millioner af andre gør nu. Og ligesom Amerika var det for os, er Danmark nu for dem landet, der flyder med mælk og honning.”

"Randers EgnsTeater er både gribende, morsom og særdeles vedkommende med forestillingen Rejsen Til Amerika om en tid, der var, og en tid, der er."

"Den har det hele. En god fortælling. Dilemmaer, man kan relatere sig til. Episoder med adresse til både tårer og latter. Drømmen Om Amerika er en klassisk teaterforestilling, der rummer det hele i udtryk såvel som i indhold."

Randers AmtsAvis

9

Kategori

9

Varighed

55 minutter
9

Sal

Energi Salen
9

Aldersgrænse

anbefalet fra 12 år
9

Producent

Randers EgnsTeater
9

Buffet

Ikke muligt

Medvirkende

Lisbeth Knopper, Thomas Biehl, Morten Bo Koch

Instruktør

Kurt Bremerstent

Scenograf

Sus Haugland

Komponist

Claus Carlsen

Forfatter

Andreas Garfield

Køb billetter til: Drømmen om Amerika