Demokrati

13/11 - 13/11/2017

Det handler om kernen i det danske samfund – både som styreform og som livsstil: Demokratiet. Vi hylder ideen om, at folket har magten. At folket har selvbestemmelse, frihed, lighed og indflydelse på samfundet. Men hvordan har det danske demokrati det i dag? Politikerleden er på sit højeste. Afmagten og passiviteten breder sig, og afstanden mellem magtens højborg og folket synes større end nogensinde. Er vores demokrati i krise, eller står vi i virkeligheden med en unik mulighed for at videreudvikle verdens bedste styreform?

I DEMOKRATI undersøges demokratiets svagheder og styrker. Vi undersøger, hvad medborgerskab er i dag og spørger os selv, om vi lever op til de privilegier, der er blevet os givet? Er vi aktive, deltagende borgere, der engagerer os i vores samfund? 

Op til kommunalvalget 2017 inviterer Teatergrad publikum med ind i den lokale byrådssal og giver dem en helt central demokratisk rolle som byrådsmedlemmer og beslutningstagere i dagsaktuelle debatter. Publikum vil i løbet af forestillingen få mulighed for at debattere og stemme, men de vil også blive stillet til regnskab for deres valg. 

9

Kategori

9

Varighed

75 minutter
9

Sal

Prøvesalen
9

Aldersgrænse

Anbefales fra 15 år
9

Producent

Teatergrad
9

Buffet

Ikke muligt

Medvirkende

Sandra Yi Sencindiver, Signe Kærup Hjort, Rolf Hansen, Jakob Teglgård

Instruktør

Pelle Nordhøj Kann

Forfatter

Julie Glargaard

Køb billetter til: Demokrati